Blogberichten

Oude verf verwijderen, hoe doe je dat?

Met een likje verf tover je oude ruimtes in een mum van tijd om. Maar eerst moet die oude verf verwijderd worden. Hoe begin je daaraan?

Een vochtige ruimte schilderen: enkele tips en tricks

Het is niet evident om de juiste schilderkeuzes te maken voor een vochtige ruimte. Acrylverf en enkele andere verfsoorten zijn daarvoor geschikt. Lees hier waarom.

Gyproc schilderen, een stappenplan!

Gyproc-platen zijn snel en makkelijk te schilderen, maar er zijn toch enkele aandachtspunten. Hierbij een eenvoudig stappenplan.

Interieurtip: magnetische en schrijfondergronden

Geef je interieur een creatief tintje met een magnetische ondergrond, schoolbord en/of whiteboardverf. Een duurzame en creatieve oplossing, waar je jaren van geniet.

Jarenlang genot dankzij de troeven van kwaliteitsverf

Je bent van plan om jouw woning op te knappen met een nieuw likje verf en koopt een pot verf in een doe-het-zelfzaak. Die verf is vaak goedkoper dan bij een gespecialiseerde verfwinkel, maar is de verf wel van dezelfde kwaliteit? Waar kan je op letten wanneer je verf koopt en waar zitten de verschillen? In deze blog verduidelijken we wat kwaliteitsverf is, wat de voordelen ervan zijn en waarom elke schilder kwaliteitsverf verkiest boven goedkope verf.

Schilder je gevel en geef je huis een nieuwe look

Dankzij een laagje verf je buitenmuren een frisse look geven? Het kan! Toch zijn er enkele zaken waar je op moet letten. SDAD geeft je enkele tips!

MDF schilderen: hoe doe je dat?

MDF-platen zijn geschikt voor allerlei interieurprojecten. In 'no time' maak je bovendien komaf met de saaie kleur. Vrolijk je platen op met deze tips!

Behangen, zo begin je er aan!

Goed behangen is geen koud kunstje. Je hebt kwalitatief materiaal nodig en moet best een handige harry zijn. We geven je alvast tips om zelf aan de slag te gaan.

Je bakstenen muur schilderen? Het kan!

Een bakstenen binnen- of buitenmuur kan je eenvoudig schilderen, mits de juiste voorbereidingen en kwaliteitsvol materiaal. Ontdek in deze blog hoe je eraan begint!

Naadloos fotobehang is hip en trendy

De sfeer in huis of bedrijfspand volledig naar een hoger en stijlvoller niveau tillen? Kies dan voor naadloos fotobehang!

Ontdek de kleurentrends 2021 voor je interieur

2021 wordt het jaar van grijstinten, juweeltinten en poedertinten. Ook duurzame materialen zijn steeds meer in trek. Laat je inspireren door de kleurtrends van 2021.

Aluminium schrijnwerk schilderen, kan dat?

Kan je aluminium schrijnwerk schilderen en hoe begin je eraan? Ja, het kan zeker! SDAD geeft je tips en professionele uitleg over hoe je aluminiumprofielen schildert.

Netjes afkitten?

Naden, spleten en de overgang tussen de muur en het plafond, kit je die voor of na het schilderen? In deze blog geven we meer uitleg over kitten.

Welke kleur kies je best?

De juiste kleur kiezen voor de woonkamer, slaapkamer of gang is niet eenvoudig. De kleurenpsychologie en onze handige tips kunnen je alvast op weg helpen!

Binnen- en buitendeuren schilderen in 5 stappen

Binnen- en buitendeuren dragen veel bij aan het globale uitzicht van je woning. Af en toe kunnen ze dan ook een nieuwe laag verf gebruiken. Of misschien heb je gewoon zin in een nieuwe kleur? Dan hebben we goed nieuws: de meeste binnen- en buitendeuren kan je gewoon overschilderen in 5 stappen.

5 tips om afplaktape te gebruiken

Schilderen betekent vaak ook mooie lijnen creƫren en daarvoor heb je afplaktape of schilderstape nodig. Omdat er zoveel soorten bestaan, geven we je graag 5 tips.

Heeft je tuinhuis nood aan een stevige lik verf?

Kan je houten tuinhuis een nieuwe lik verf gebruiken? We vertellen je hoe je hout voorbereidt op schilderwerken en hoe je behandeld hout kunt verven.

Trappenhal schilderen, hoe begin je eraan?

Een trappenhal of inkomhal schilderen brengt enkele uitdagingen met zich mee, zeker als niet alle plekjes even goed bereikbaar zijn. Zo pak je het aan.

Keukens en keukenkasten verven doe je zo!

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Schilder dan je keukenkasten of volledige keuken. We geven je enkele praktisch tips.

Kan je PVC schilderen?

Raamkozijnen of een garagepoort die verkleurd zijn door de zon? Zowel binnen- als buitenschrijnwerk in pvc kan je schilderen.

De voordelen van vliesbehang en waarom je het best laat hangen bij renovatiewerken!

Vliesbehang is een snelle en makkelijke oplossing om je muren te renoveren en dient als ondergrond voor de verflaag

Kan ik mijn faiences of wandtegels schilderen?

Ja! Als je de stijl van je badkamer of keuken beu bent en graag de ouderwetse faiences achter een laagje verf verbergt, dan is dat perfect mogelijk.

De nieuwste interieurtrends voor 2020

Interieur is als mode, de trends veranderen elk jaar en hangen nauw samen met onze maatschappelijke context

Een plafond schilderen in 8 stappen

Het schilderen van een plafond kan lastiger zijn dan andere schilderwerken omdat je de hele tijd boven het hoofd moet werken, zeker als het plafond eerst nog eens grondig gereinigd moet worden. Een goede voorbereiding en slimme techniek kan deze karwei een stukje lichter maken.

Hoe een muur verven zonder strepen?

Niets zo vervelend als veel tijd, moeite en geld in jouw binnenschilderwerken te investeren en dan te zien dat er verfstrepen op je muren, plafond, deurlijsten of zelfs gevel te zien zijn. Het is altijd mogelijk om alles te overschilderen, maar het blijft een jammere zaak. Daarom geven we je graag advies om jouw muren te verven zonder strepen.

Hoe kan ik mijn muren ontvetten voor het schilderen?

Voordat je aan de slag kunt met de verfborstel, moeten de muren eerst gereinigd en ontvet worden. In deze blog leggen we uit hoe je muren kunt ontvetten voor het schilderen, waar je op moet letten en hoe je ook reeds geschilderde muren kunt reinigen.

3 tips om jouw trap te schilderen

Een trap heeft heel wat te verduren en kan na een aantal jaren sporen van slijtage vertonen. Een frisse lik verf of grondige behandeling van jouw trap kan dan wonderen doen. We geven je graag drie tips om zelf jouw trap te schilderen.

Jouw gevel schilderen, hoe begin je eraan?

Een gevel is als het ware het visitekaartje van jouw pand. Een mooie gevel kan heel uitnodigend zijn, maar een slecht onderhouden gevel kan bijvoorbeeld bij winkels een afknapper zijn voor potentiƫle klanten. Is jouw gevel aan een opfrisbeurt toe, dan kan je er voor kiezen deze te schilderen of te laten schilderen.

7 tips om jouw huis te verven

Je denkt er aan binnenkort jouw huis te verven en je bent volop bezig met de voorbereidingen? Een woning schilderen, daar komt meer bij kijken dan je zou denken. SDAD geeft jou graag 7 waardevolle tips, zodat je alvast goed vertrokken bent!

Wanneer is het tijd voor een nieuwe lik verf?

Na verloop van tijd is je schilderwerk toe aan een nieuwe lik verf. Hoe weet je juist wanneer dit is?

Laat je woning kaleien door een professional

Kaleien is tegenwoordig een populaire techniek om je gevel een nieuwe uitstraling te geven.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×