De nieuwste interieurtrends voor 2020

Interieur is als mode, de trends veranderen elk jaar en hangen nauw samen met onze maatschappelijke context. Als professioneel schilderbedrijf volgen wij alle interieurtrends op de voet op, zodat we onze klanten advies kunnen geven over hun interieur want dat gaat verder dan de lik verf op de muren!

2020 wordt warm en luxueus

We zien verschillende trends opduiken die in 2020 een absoluut hoogtepunt zullen kennen. Dit zijn volgens ons de belangrijkste evoluties.

Trend 1: stoere materialen en warme kleuren

We zien steeds meer donkere, warmere kleuren opduiken, zoals beige, donkerbruin, warm rood, donkerpaars of donkergroen. Qua materialen kennen vooral leer, zwart staal en natuursteen zoals marmer een opmerkelijke opmars. Goudkleurige accenten sluiten hier perfect bij aan, net als duurzame houtsoorten met mooie nerven en patronen. Kortom, we kiezen steeds meer voor een eerder luxueuze, karaktervolle uitstraling.

Trend 2: strak en minimalistisch maakt plaats voor extravagantie

Deze interieurtrend kunnen we ook niet langer negeren. Waar we de voorbije jaren vooral fan bleken te zijn van strakke, klinische interieurs (denk aan de Scandinavische stijl), in combinatie met hout en andere natuurlijke materialen, kiezen we nu steeds meer voor veel kleur, extravagante meubels en opvallende accenten. Ook voor complexe patronen, sierlijke ornamenten, een knipoog naar klassieke stijlen en veel gouden accessoires schrikken we niet meer terug.

Trend 3: hoe meer fauna en flora, hoe liever

In een wereld vol afleiding, digitalisering en tijd die voorbij lijkt te flitsen, gaan we bewust op zoek naar een plek waar we thuis kunnen komen. Een plaats waar we rust vinden en tot onszelf kunnen komen. Steeds meer interieurs worden voorzien van grote, groene planten of prints en motieven op de muren die doen denken aan de natuur.

En in diezelfde trend merken we dat, hoewel er ook vaker voor meer kleur wordt gekozen, pastelkleuren en beigetinten steeds vaker wit als neutrale kleur vervangen. Meer nog, deze kleurtinten zijn onmisbaar geworden voor de nieuwe interieurs van 2020.

Tips voor sterke kleurencombinaties

Wie bovenstaande trends wil volgen, maar niet goed nadenkt over de kleurencombinaties, kan al snel een kakofonie van jewelste creëren. Wij begeleiden je graag om het perfecte kleurenpalet voor jouw interieur samen te stellen. We schilderen je muren en geven advies over bijpassende kleuren voor de rest van je interieur.

Gebruik in elk geval een kleurencirkel. Het principe is eenvoudig: hoe verder de kleuren uit elkaar liggen, hoe meer contrast je creëert.

De kracht van kleuren en kleurencombinaties

Elke kleur heeft zo zijn betekenis. Terwijl rood intiemer en uitnodigender is, straalt blauw rust uit. Wit is dan weer tijdloos en paars is een goede keuze om te combineren met andere aardse kleuren. Wie het graag wat sprankelender wenst, kan kiezen voor geel, terwijl bruin stabiel en stijlvol overkomt. Groen geeft je energie, oranje is dan weer eerder euforisch en zwart is strak en sober, maar enkel geschikt als accentkleur of om een vorm te benadrukken. Tip: gebruik liever donkergrijs in plaats van gitzwart.

De kracht van kleuren zit ‘m vooral in de combinaties die je kunt creëren. Ga voor licht en donker, warm en koud, ton-sur-ton of complementair. De mogelijkheden zijn eindeloos, daarom is het belangrijk om je te laten adviseren door iemand met kennis van zaken.

Jouw schilder helpt je bij je interieur

Als ervaren schilder hebben wij oog voor de nieuwste interieurtrends en de beste kleurencombinaties naargelang je woning en het doel van elke ruimte. Wij komen graag langs voorvrijblijvend advies over de ideale verf voor je muren en geven desgewenst ook tips over bijhorende kleuren voor je meubels en accessoires.

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×