Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een soort behang dat eenvoudig overschilderbaar is en een uitstekende toplaag is voor je muren. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over en denken veel mensen dat ze hun vliesbehang moeten verwijderen als ze de muur willen herschilderen. Niets is minder waar! In deze blog vertellen we je wat de voordelen van vliesbehang zijn, welke soorten er bestaan en gaan we dieper in op het bekende glasvezelbehang, genaamd tasso.

De voordelen van vliesbehang

Vliesbehang is een snelle en makkelijke oplossing om je muren te renoveren en dient als ondergrond voor de verflaag. Hierdoor krijgt het behang soms ook de naam ‘snelbehang’ of ‘renovatiebehang’. We zetten de voordelen van vliesbehang even op een rijtje:

  • Behangen met vliesbehang gaat véél sneller dan traditioneel behangen. Smeer de lijm op de ondergrond, breng het vlies aan en klaar!
  • Doordat het vlies uit meerdere lagen bestaat, is het sterker dan gewoon behangpapier.
  • Hoe hoger het gewicht van het behang, hoe beter oneffenheden worden weggewerkt. Dat gewicht vind je op de verpakking van het vliesbehang.
  • Je hebt geen behangtafel nodig, want je moet het vlies niet insmeren met lijm. Handig!
  • Je creëert een egaler uitzicht en warmere uitstraling
  • Het beschermt jouw muren en plafonds beter tegen barsten en putjes en zorgt dus voor extra duurzaamheid.

Welke soorten vliesbehang bestaan er?

Vliesbehang bestaat in tal van varianten. Zo heb je de meest populaire vorm: effen vliesbehang. Een neutraal type dat gemakkelijk overschilderbaar is, een zeer lange levensduur heeft en maar zelden wordt verwijderd. In deze categorie bestaat er zelfs magneetvlies, waardoor je niet alleen een mooie muur, maar ook een magnetische wand creëert!

Daarnaast heb je ook gestructureerd vliesbehang met een patroon of reliëf. Ook deze soort is gemakkelijk te overschilderen. Gestructureerd vliesbehang ziet er eigenlijk een beetje uit als gewoon behangpapier. Heb je graag een dessin? Dan kan decoratief vliesbehang een goede oplossing zijn en dienen als eyecatcher. Door bijvoorbeeld één muur met decoratief vliesbehang te behangen, geef je je interieur een unieke blikvanger.

En tot slot is er nog glasvezelbehang, ook wel tasso, genoemd. Het is een beetje een buitenbeentje, maar eigenlijk is het net hetzelfde als vliesbehang, alleen wordt dit type uit glasvezel gemaakt. Je hebt de kenmerkende ruitjesstructuur van Tasso zeker al gezien, het bekendste merk op de markt. Ook glasvezelbehang kan je perfect overschilderen met een andere kleur.

Vermijd dubbele kosten en laat het vlies hangen!

Heel veel mensen die hun muren willen herschilderen, verwijderen het vlies of de tasso. Dat is echter helemaal niet nodig, integendeel. We kunnen dit perfect uitplamuren indien nodig. Door het vlies- of glasvezelbehang te laten hangen, vermijd je dubbele kosten en breng je geen schade toe aan je muren. Verwijder je het behang wel, dan moeten de muren hersteld worden en moet er alsnog een nieuwe laag vlies- of glasvezelbehang worden aangebracht.

Vraag advies aan een professional

Ben je van plan om je muren of plafonds in een nieuw kleurtje te steken met of hangt er vlies- of glasvezelbehang? Wij geven je graag het nodige advies. Uiteraard komen we ook graag bij je langs om te kijken wat wij voor jou kunnen doen en kunnen we je een vrijblijvende offerte voor de schilderwerken bezorgen. Neem gerust contact met ons op.

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×