Hoe een muur verven zonder strepen?

Niets zo vervelend als veel tijd, moeite en geld in jouw binnenschilderwerken te investeren en dan te zien dat er verfstrepen op je muren, plafond, deurlijsten of zelfs gevel te zien zijn. Het is altijd mogelijk om alles te overschilderen, maar het blijft een jammere zaak. Daarom geven we je graag advies om jouw muren te verven zonder strepen.

Alles begint met een goede voorbereiding

Aan alle schilderwerken gaat een grondige voorbereiding vooraf. Meubels worden verplaatst en afgedekt, de randen van plinten, stopcontacten of decoratie worden met tape afgeplakt en de ondergrond die geschilderd moet worden wordt ontvet . Indien die ondergrond niet egaal is, worden gaatjes en barstjes eerst dichtgemaakt, geplamuurd en geschuurd. Dat is de eerste essentiële stap om een muur te kunnen verven zonder strepen.

Naast een effen ondergrond is ook de eerste grondlaag enorm belangrijk om verfstrepen te vermijden. De kwaliteit van de primer die je gebruikt moet dus goed zijn alsook de verf die je kiest voor de eindlaag moet kwalitatief zijn.

Zelf uw muren verven zonder strepen

Geef toe, een muur kunnen schilderen zonder strepen geeft veel voldoening. Toch zijn veel doe-het-zelvers bang om zelf te schilderen, omdat ze vrezen voor strepen. Zwart is trouwens de moeilijkste kleur om zonder strepen te verven, zelfs voor ervaren schilders. Met goed materiaal kom je echter al een heel eind. Vraag advies in de verfwinkel over welke verfborstel en verf geschikt zijn voor jouw project.

Aan de slag! Muren verven zonder strepen is perfect mogelijk met dit stappenplan:

  • Schilder de randen en hoeken van de muur eerst met een verfkwast en gebruik voor de grote vlakken een verfrol.
  • Dompel de verfrol langzaam tot de helft in de verf.
  • Rol de verfrol enkele keren over het geribbelde vlak van de verfbak tot de verf egaal verspreid is over de verfroller.
  • Zorg ervoor dat er voldoende verf op de roller zit en plaats de rol voorzichtig tegen de muur.
  • Een muur verven zonder strepen lukt enkel als je niet te hard op de rol drukt.
  • Bij voorkeur schilder je eerst van boven naar onder en vervolgens van links naar rechts, tot het vlak verzadigd is.
  • Belangrijk is ook dat je een muur in één keer afwerkt en niet halverwege stopt. Zo kan de hele muur in één keer opdrogen. Indien je het gevoel hebt dat de verf te snel droogt en je wat meer tijd nodig hebt, kan je een additief aan de verf toevoegen dat de ‘open tijd’ van de verf, zoals dat heet, langer maakt. Zo kan je langer nat werken. En tot slot, twee dunne verflagen zijn altijd beter dan één dikke laag.

Schakel een professionele schilder in

Ben je toch bang voor strepen op jouw muren? Laat het schilderen dan over aan een professionele schilder die alle nodige technieken in de vingers heeft. Een professionele schilder heeft al het nodige materiaal in huis om niet alleen te verven, maar ook om de ondergrond perfect egaal voor te bereiden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie over hoe wij bij SDAD te werk gaan.

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×