Interieurtip: magnetische verf en schrijfondergronden

Ben je creatief en wil je net dat tikkeltje meer in je interieur? Een magneetstrook of -muur in je woning is niet alleen handig, het geeft ook extra persoonlijkheid aan je woning. Zo kan je niet alleen tekeningen of boodschappenlijstjes ophangen, ook een memobord vindt er gemakkelijk zijn plaats. Of misschien willen je kinderen op de muren tekenen en denk je erover na om een schrijfondergrond te creëren? We geven je enkele tips om een creatief paradijs te maken van jouw woonkamer, keuken of kantoor.

Maak je muur magnetisch en geniet van de vele voordelen

Een muur magnetisch maken vergt niet veel moeite. Met magneetstroken of -muren vermijd je spijkers, punaises en plakband. Tegenwoordig is het een piece of cake om jouw favoriete papierwerk en magneten aan de muur op te hangen.

Magneetverf

Als eerste kan je ervoor opteren om (een stuk van de muur) te schilderen met magneetverf. Magnetische verf is watergedragen. De verf zelf is niet magnetisch, maar door toevoeging van niet-roestende ijzerdeeltjes blijven magneten hangen aan de muur. Om magnetische verf aan te brengen op je muur, moet je eerst het oppervlak schoon en glad maken (traditionele voorbereiding). Roer de verf goed vooraleer je de borstel in de pot steekt. De niet-roestende ijzerdeeltjes verspreiden zich zo mooi in alle vloeistof. Om een goede magnetische werking te garanderen, overschilder je de muur best twee à drie keer. Hoe meer lagen, hoe krachtiger de magneetverf zal zijn. Vallen je kleine magneten na 24 uur drogen van de muur? Zorg er dan voor dat de magneten krachtig genoeg zijn om al jouw papieren op de muur te houden!

Magnetisch vliesbehang

Een tweede optie om je muren magnetisch te maken is een magneetvliesbehang. Het voordeel van zo'n magnetisch vlies? Geen gepruts met meerdere lagen schilderen: je brengt het vlies éénmalig aan en klaar is kees...Bovendien verstevigt een vlies je muur en heeft het eindeloze creatieve mogelijkheden. Magnetisch vlies is beschikbaar in 1 kleur, maar je kan het overschilderen en je muur dus afwerken naar wens.

Magneetplamuur

Tot slot kan je er ook voor kiezen om magneetplamuur op de muur aan te brengen. Het grootste voordeel? Er is geen enkel structuurverschil zichtbaar. Bij magnetisch vlies of magneetverf zie je wel een miniem verschil. Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk en heb je met 1 laag voldoende. Breng deze plamuur uiteraard wel gelijkmatig aan en schuur deze op vooraleer je start met het overschilderen, zo krijg je een glad en strak resultaat.

Het gemak van een schrijfondergrond

Naast een magnetische ondergrond is ook een schrijfondergrond zeer handig. Dankzij schrijfbare verf kan je op verschillende plaatsen in je huis een kleine boodschap nalaten of een tekening maken op de keukenmuur. Er bestaan twee toepassingen:

  • Schoolbordverf: een likje schoolbordverf en je kan met krijtjes de leukste tekeningen maken op je muur, deuren of plafond.
  • Whiteboardverf: een laagje whiteboardverf op je muur zorgt ervoor dat je met whiteboardstiften op je muur kan schrijven. Zo kan je een memobord stijlvol in je woning integreren, maar ook op kantoor is het enorm handig om in team op te brainstormen.

Zo zie je maar, er bestaan heel wat creatieve oplossingen. Heb je een leuk idee? Neem contact met ons op en wij werken met veel plezier jouw interieur af met een magnetische ondergrond, krijgbord-of whiteboardverf!

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×