Door het grote verfgamma in de winkel weet je vaak niet welke verf je best kiest. Ga je voor de duurste pot? Of is de goedkopere variant minstens even goed om je muren in een nieuw jasje te stoppen? Kwaliteitsverf onderscheidt zich wel degelijk op enkele vlakken van andere verf.
Met een goedkopere verf heb je vaak meer dan drie lagen nodig om de vorige kleur op de muur goed te overschilderen. Met een kwaliteitsverf heb je daarentegen meestal met één grondlaag en één afwerkingslaag voldoende. Die verf is dan wel iets duurder weliswaar heeft de muur minder lagen nodig. Daarbovenop is kwaliteitsverf soepel en hecht deze zich gemakkelijker aan de ondergrond. De muren bladderen minder snel af en je geniet dus veel langer van een egale muur.
Als je een goedkopere pot verf uit een doe-het-zelfzaak haalt, moet je ervan uitgaan dat die kleine afbeelding op de verfpot, de exacte kleur zal zijn van de muur na het schilderen. Maar vaak is dat niet het geval en slaat de muur een tint donkerder of een tint lichter uit. Als je kiest voor een kwaliteitsverf, komt de kleurstaal vaak exact overeen met de uiteindelijke dekkleur. De kleurverschillen tussen lakverf voor de raamkozijnen en de egale variant voor op de muren, leunen bij kwaliteitsverf zeer dicht bij elkaar aan. Er zijn amper kleurverschillen op te merken, wat het eindresultaat alleen maar meer cachet geeft.
Het onderhoud van een geschilderde muur hangt af van het bindmiddel in de verf. Een grote hoeveelheid kwaliteitsvol bindmiddel zorgt ervoor dat de verf egaler en beter bestand is tegen schade, krassen en vlekken. Sommige verfsoorten zijn goed afwasbaar, dus hou hier zeker rekening mee wanneer je verf gaat kopen. Kortom, een kwaliteitsverf wordt gemaakt van kwalitatievere grondstoffen dan goedkopere verf, waardoor je schilderwerken een langere levensduur zullen kennen. Met kwaliteitsverf kies je dus voor duurzaamheid.
Uiteraard is de keuze van de juiste verf zeer belangrijk. Maar een goede voorbereiding op de schilderwerken is minstens even belangrijk. Het schilderwerk verloopt niet alleen vlotter, het eindresultaat zal des te beter zijn. Verwijder daarom altijd eerst vetvlekken en vuil van de muren, vul kleine putjes op, plak alle ramen en plinten af met schilderstape en neem alle stopcontacten weg. Daarbovenop is het ook belangrijk dat je nadenkt over het materiaal waarmee je van start gaat. Een dikke rol heeft een andere textuur met zich mee dan een fijnere rol in microvezel. Informeer je dus voldoende zodat je de verf optimaal kan aanbrengen.
Als je zelf de muren schildert, ben jij als enige verantwoordelijk voor het eindresultaat. Schakel je de hulp in van een professionele schilder, dan levert hij garantie op zijn werk.
De schilder wil verkleuring of afbladdering van de muren uiteraard voorkomen en verkiest daarom altijd kwaliteitsverf. Kwalitatieve grondstoffen geven een duurzamer eindresultaat en voorkomen problemen achteraf. Je muren zijn voor lange tijd geschilderd door een professional waardoor je er jarenlang van kan genieten.
Heb je nog vragen of twijfel je of de verf die je zal kiezen een kwaliteitsverf is? Neem dan zeker contact op met de vakmannen van SDAD, want zij helpen je graag verder.
Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now