Kan je pvc schilderen?

Raamkozijnen of een garagepoort die verkleurd zijn door de zon? Zowel binnen- als buitenschrijnwerk in pvc kan je schilderen. In principe is alles overschilderbaar, behalve deurklinken en de afdekplaten voor elektriciteit/lichtschakelaars. Schrijnwerk in pvc of zelfs van aluminium schilderen is dus geen enkel probleem, maar je moet er wel in thuis zijn om het goed te doen. In deze blog leggen we je uit hoe je pvc het best kunt verven.

Hoe schilder je pvc?

Voor pvc ramen moet je eerst en vooral nagaan of de afdichting tussen het glas en het raamkozijn overschilderbaar is. Bestaat de afdichting uit niet-overschilderbare silicone? Verwijder deze dan met een mes of voegensnijder uit het raamkozijn en spuit opnieuw op met schilderbare afdichting.

De volgende stappen zijn van toepassing op alle pvc schrijnwerk:

  • Maak het pvc oppervlak, zoals een raamkozijn of garagepoort, grondig schoon met een sponsje en ammoniakwater. Zo is het te schilderen oppervlak goed ontvet. Spoel vervolgens af met water en droog de ondergrond met een doek.
  • Plak de ramen en handgrepen goed af, zodat er geen verf op terecht komt.
  • Behandel de ondergrond vervolgens met een primer, speciaal voor gladde ondergronden. Gebruik een rol voor de grote oppervlaktes en een kwast voor de dieper gelegen delen. Rol eerst verticaal en vervolgens horizontaal, voor een optimale verdeling van de verf. De gespecialiseerde verfwinkels hebben verschillende kwaliteitsvolle primers in hun aanbod.
  • Schuur de primerlaag lichtjes op wanneer deze droog is en ontstof.
  • Kies een kwaliteitsvolle verf voor de afwerking. Roer de verf goed op en breng op dezelfde manier aan als de primer. Het is belangrijk om dunne lagen te schilderen. Laat drogen, schuur opnieuw lichtjes op en ontstof terug. Breng een tweede laag aan.
  • Werk elke laag in één keer af voor het mooiste resultaat!

Waar moet je op letten als je pvc wil schilderen?

  • Ga niet overhaast aan de slag als je beslist om je pvc buitenschrijnwerk te overschilderen. De juiste weersomstandigheden zijn essentieel om deze schilderwerken tot een goed einde te brengen. Van eind april tot midden september doen er zich veel goede gelegenheden voor, maar hou toch het weerbericht in de gaten en plan je schilderwerken niet in als er regen of volle zon wordt aangekondigd. Vermijd ook temperaturen hoger dan 25 of lager dan 10 graden, want bij te warm weer droogt de verf te snel en bij mist of dauw kan de verf mat uitslaan).
  • Investeer in goed materiaal!
  • Probeer je er niet te snel vanaf te maken met goedkope verfborstels of -rollen en al helemaal niet met een goedkopere verf. Pvc is geen eenvoudig materiaal om te schilderen. Een goede voorbereiding is essentieel, maar goed materiaal is al even belangrijk. Vraag advies in een gespecialiseerde verfwinkel of laat je bijstaan door een ervaren vakman.

Laat je pvc schrijnwerk verven door een professional

SDAD is gespecialiseerd in schilderwerken, zowel binnen als buiten. Ook pvc schilderen heeft voor ons geen geheimen meer. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de juiste techniek en werkwijze is. Wil je graag je pvc ramen of een garagepoort laten overschilderen in een kleur dat beter bij je woning of interieur past? Neem contact met ons op en dan bezorgen we je graag een gratis en vrijblijvende offerte.

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×