Waarom afkitten?

Kitten wordt zowel gedaan bij plinten, kieren of naden als de overgang tussen bijvoorbeeld muur en plafond. Door het aanbrengen van de kit creƫer je een strakke afwerking en goede afdichting. Maar hoe doe je het precies? En moet het voor of na het schilderen? Kitten vraagt om de nodige vaardigheid. In deze blog leggen we uit hoe je zelf kunt kitten.

 

 

 

Wat is kitten?

Kitten betekent eigenlijk 'aflijnen'. Door te kitten vul je een hoek op tussen de muur en het plafond, of bijvoorbeeld de rand van een bad of de ruimte tussen de douche en de muur. Kitten wordt meestal gedaan met spuitmond, zodat je ook de moeilijkste hoekjes kunt bereiken.

Moet je kitten voor of na het schilderen?

Kitten wordt het best gedaan tijdens de schilderwerken. Bij het opkitten na het aanbrengen van de primer en voor het schilderen van de eindlagen bekom je het beste resultaat. Op deze manier wordt de kit ook overschilderd waardoor dit mee verwerkt kan worden binnen het geheel.

Welk type kit moet ik gebruiken?

Er bestaan verschillende soorten kit die elk andere eigenschappen en toepassingen hebben. De meest gekende soorten zijn de acrylaatkit en de siliconenkit.

De acrylaatkit is het meest geschikt voor gebruik in droge ruimtes en is overschilderbaar. Je wacht wel best 24 uur voordat je de kit overschildert. Dit type is licht elastisch en relatief dun. Siliconenkit is dan weer interessant voor situaties waarbij er beweging of werking van het materiaal kan zijn. Voor vochtige ruimtes bestaat er ook een elastische, schimmelwerende siliconenkit. Dit is wel een zeer elastische kit en moeilijker aan te brengen. Deze soort is ook niet overschilderbaar.

Heb je een kit nodig voor een eerder natte ruimte die wel overschilderbaar moet zijn? Dan kan je ook nog kiezen voor een polymeerkit. Dit type is relatief eenvoudig aan te brengen en wordt vaak gebruikt voor de afdichting bij beglazing of het dichten van uitzettings-en aansluitvoegen.

SDAD komt jouw schilderwerken professioneel uitvoeren, kitten inbegrepen!

Schilderen is meer dan een verflaag aanbrengen met een verfborstel. Het is ook de muren voorbereiden en kitten waar nodig, zodat we een perfect egale en strakke afwerking kunnen garanderen. Je hoeft dus niet zelf te kitten, maar kan dit met een gerust hart aan ons overlaten. Neem vandaag nog contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×