Ontdek de kleurentrends 2021 voor je interieur

Het nieuwe jaar is net gestart. Laten we hopen dat 2021 wat mooier wordt dan 2020! Misschien is één van jouw goede voornemens wel dat je je interieur nieuw leven zal inblazen met een frisse lik verf of een vernieuwde inrichting. Als schildersbedrijf volgen we de trends op de voet en vinden we het niet alleen fijn om schilderwerken te mogen uitvoeren, maar ook om advies te geven of je te inspireren. In deze blog zetten we alvast de kleurtrends van 2021 op een rijtje. Welke spreekt jou het meeste aan?

50 tinten grijs?

Grijs is saai? Nee, in 2021 verovert grijs opnieuw heel wat interieurs en wordt er volop geëxperimenteerd. Egale grijze muren raden we niet echt aan, maar ken je de messy betoonlook al? Met een bepaalde verftechniek kunnen we dit effect eenvoudig bereiken.

Je kan grijs als basiskleur eenvoudig combineren met mooie pastelkleuren of een leuk accentkleur.

Natuurlijke tinten blijven populair

Natuurlijke materialen, zoals hout en steen en natuurlijk kleuren zoals zalm, nude en bruin blijven geliefd voor veel interieurs. Het warme, vertrouwde gevoel straalt huiselijkheid uit en doet denken aan een loft. Kies als blikvanger voor accentkleuren als lila, okergeel, paars of blauw. Voeg wat natuurlijk groen toe, zoals een kamerplant, droogbloemen of bamboe en je creëert een rustgevende sfeer waarin je graag thuis komt.

Donkerblauw is terug!

Donkerblauw is terug van weggeweest. Niet alleen voor meubels, maar ook voor muren wordt steeds meer voor deze kleur gekozen. Denk je erover na om de deuren van je keukenkasten of een muur in het zwart te verven? Overweeg dan zeker donkerblauw als alternatief. Je combineert het veel eenvoudiger met kleuren als okergeel of oudroze en het is minder hard dan zwart. Ook bij warme kleurtonen past donkerblauw bijzonder goed, zoals houtsoorten, metaal of diverse stoffen.

Waarom je zou kiezen voor donkerblauw? De kleur straalt niet alleen vertrouwen en rust uit, maar ook klassieke luxe. Heel stijlvol en gezellig!

Opvallende nieuwkomers: poedertinten en juweeltinten

Hou je van neutrale kleuren? Dan moet je absoluut poedertinten overwegen. Denk maar aan perzikroze, blush, mauve, lila, oudroze, ...

Hele mooie, rustgevende kleuren die we te vaak en onterecht enkel met kinderkamers associëren. Toch kunnen poedertinten rust en sfeer uitstralen en zijn ze eenvoudig te combineren met fellere accentkleuren.

Ook juweeltinten zullen in 2021 hoge toppen scheren. Als jouw interieur in het oog mag springen, dan inspireren we je graag met kleuren die geïnspireerd zijn op edelstenen als saffier, robijn, smaragd, amber en amethist. Toegegeven, het is gedurfd, maar de kleurenexplosie kan echt prachtig zijn.

Duurzame designs en materialen

Het hoeft niet meer gezegd dat we met z'n allen steeds meer inzetten op duurzaamheid. Niet alleen duurzame verf, maar ook duurzame materialen worden in 2021 nog populairder voor interieurs.

Meubel-en accessoirefabrikanten kiezen zoveel mogelijk voor duurzame materialen als bioplastic, staal en andere grondstoffen die een lage impact op het milieu hebben.

Heb jij zin om je interieur naar een hoger niveau te tillen in 2021? Wij komen graag langs voor vrijblijvend advies en een offerte. Neem gerust contact met ons op!

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×