Wanneer moet je denken aan herschilderen?

Na verloop van tijd is je schilderwerk toe aan een nieuwe lik verf. Hoe weet je juist wanneer dit is? Je kan rekening houden met volgende signalen:

  • Er ontstaan scheuren en blaasjes in het schilderwerk.
  • Het schilderwerk verkleurt en is versleten.
  • De verf verpoedert.

Wanneer kan er binnen geschilderd worden?

Een schilder is het hele jaar beschikbaar om binnen je schilderwerk bij te werken, wat voor buitenschilderwerken niet het geval is. Het is met name belangrijk dat de kamer goed wordt geventileerd en dat de temperatuur constant is want enkel dan droogt de verf snel en gelijkmatig. Er zijn een aantal situaties wanneer binnen schilderen niet mogelijk is:

  • Wanneer de buitentemperatuur boven de 30 graden is. Binnen schilderen bij warm weer boven deze temperatuur heeft invloed op het uiteindelijke resultaat en dit omdat er blaasjes in het schilderwerk kunnen ontstaan waardoor je schilderwerk er niet optimaal meer uit zal zien.
  • Wanneer het houtwerk vochtig is. Of er al dan niet houtrot aanwezig is, vochtig houtwerk kan je niet schilderen. Wanneer je dit wel doet, gaat de verflaag snel bladderen door het vocht in het hout. Het is dus van belang dat houtwerk eerst goed droogt, voordat de schilder ermee aan de slag gaat. Bij houtrot wordt best eerst een schrijnwerker ingeschakeld om het hout te herstellen of te vervangen.

Wanneer kan er buiten geschilderd worden?

Schilderwerk buiten krijgt het flink te verduren met alle verschillende weersomstandigheden. De gangbare periode om buitenschilderwerk te laten doen is tussen april en oktober. In deze periode is de temperatuur tussen de 10 en 25 graden, de beste temperatuur om te schilderen. De felheid van de zon en de luchtvochtigheid zijn van invloed op de droogtijd van je schilderwerk. Het schilderwerk aan de buitenkant van je huis gaat aanzienlijk korter mee dan de levensduur van het binnenschilderwerk. De kortere levensduur ligt natuurlijk aan het feit dat het schilderwerk buiten te maken krijgt met uiteenlopende weersomstandigheden. Ook bij buitenschilderwerken dien je rekening te houden met enkele situaties waarbij het niet mogelijk is te schilderen:

  • Wanneer het hout vochtig is. Net zoals bij het schilderen van de binnenkant van je woning, is het belangrijk dat je hout alleen laat schilderen als het goed droog is. Vochtig hout zorgt ervoor dat je schilderwerk snel gaat bladderen.
  • Wanneer de temperatuur boven de 25 graden is. Wanneer je gaat schilderen bij een temperatuur boven de 25 graden is het mogelijk dat er blaasjes ontstaan in het schilderwerk. Dit is natuurlijk niet het strakke schilderwerk dat je wilt, daarom is het beter om bij deze temperaturen niet te schilderen.
  • Wanneer het vriest. Als het buiten vriest kan er onmogelijk geschilderd worden. Sowieso mag je stellen dat hoe kouder het is, hoe trager de verf kan aanpakken en dus kan drogen.
  • Wanneer de zon vol op je huis staat. De schilder schildert achter de zon aan, dus nooit in de volle zon. Als de schilder wel in de volle zon aan de slag zou gaan, ontstaan er mogelijk blaasjes en scheuren in het schilderwerk en behaal je niet het optimale resultaat.

Op zoek naar een professionele schilder?

Wanneer je schilderwerk toe is aan vernieuwing, is het fijn om een indicatie te hebben van de kosten. De werken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grote van je project en de moeilijkheidsgraad. Het schilderen van een gevel zorgt sowieso voor hogere kosten dan het laten schilderen van je binnenmuren.
Op zoek naar een advies of vrijblijvende offerte? Aarzel niet ons te contacteren, we staan u bij SDAD graag met raad en daad bij!

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×